Return to Praktijk

Over ons

99De praktijk wordt gevoerd op twee locaties. De hoofdlocatie is gevestigd op het terrein van het ziekenhuis Diaconessenhuis in Leiden in de buurt van het centraal station van de NS. Daarnaast is er een dependance boven de Centraal apotheek in de Breestraat, in het centrum van Leiden. Op deze manier hopen we onze korte lijnen met het ziekenhuis te behouden terwijl wij onze services ook voor bewoners van de binnenstad dichtbij huis kunnen leveren.

Ons vasate team bestaat uit Hugo Boender huisarts,  Minke van Hulst POH-S, Marieke Altena POH-GGZ en assistentes Bea Faber en Anne Marie Fennis en natuurlijk onze hond Beppie. Daarnaast zijn er huisartsen (AIOS) en assistentes in opleiding werkzaam.

Hugo Boender beoefent al jaren met veel plezier het huisartsenvak in zijn volle breedte. Daarnaast heeft hij de opleiding tot seksuoloog gevolgd bij de RHINO in Amsterdam.

Vanwege onze locatie op het terrein van het ALrijne Leiden hebben wij een nauwe samenwerking met dit ziekenhuis. Bloedonderzoek of bijvoorbeeld röntgenonderzoek het ziekenhuis kan direct plaatsvinden. Ook de vaste contacten met fysiotherapeuten, diëtist en psycholoog maken de zorg voor u meer toegankelijk.

Ons doel is een patiëntgerichte praktijk te voeren. Initiatieven zoals een goede telefonische bereikbaarheid, onze twee locaties en een avondspreekuur zijn voorbeelden om uw huisarts dichtbij en laagdrempelig te houden. Het verbeteren van onze praktijk is nooit klaar, daarom zijn wij NHG geaccrediteerd wat betekent dat er zeer kritisch is gekeken naar de manier waarop de praktijk wordt gevoerd en er aan strenge kwaliteitseisen is voldaan. Ieder jaar wordt deze kwaliteit opnieuw getoetst. Ook een opleidingspraktijk moet aan academische eisen voldoen en daagt ons uit tot continue verbetering.