Groene Zorg

Groene zorg is gezonde zorg

We maken ons in de praktijk hard voor het leveren van goede zorg met tegelijkertijd zo min mogelijk schade aan het milieu. De klimaatcrisis wordt beschouwd als grootste bedreiging voor de gezondheid van deze eeuw. Gek genoeg draagt de zorg bij aan de klimaatcrisis en aan milieuvervuiling. Wist je bijvoorbeeld dat 7% van de CO2-uitstoot in Nederland wordt veroorzaakt door de zorg? Of dat diclofenac via de urine in het oppervlaktewater belandt en daar schade aanricht aan het hart en de nieren van onze vissen? 

We willen er dus voor zorgen dat ook wij met de praktijk niet onnodig broeikasgassen uitstoten of onnodig vervuiling veroorzaken. Dat doen we door samen met u te bespreken welke groene opties er zijn. Ook zetten we ons in voor zinnige zorg, en zijn we terughoudend met onderzoeken en behandelingen die uit onderzoek niet zinvol blijken te zijn. Dat levert een win-win-win op: gezonder, goedkoper, en groener!

Lees hier wat je zelf kunt doen om op een groene, gezonde manier van de zorg gebruik te maken. 

Wilt u meer weten? Dan horen we het graag.

Geef een reactie

Your email address will not be published.