Nieuw: praktijk donderdagmiddag geopend

Vanaf heden is de praktijk ook op donderdagmiddag geopend.

Practice also open on thursday afternoon

Nieuwe patiƫnten/ New patients

Nieuwe inschrijvingen:

  • Alleen bij gezinsuitbreiding of – hereniging kunt u zich nog bij ons inschrijven middels het inschrijfformulier.
  • bent u nieuw in Leiden komen wonen en woont u in postcode gebied 2311 , 2312, 2313, 2315, 2316, 2317,2318, 2332, 2333 of 2334, dan kunt u zich inschrijven middels het inschrijfformulier van de website www.huisartsboender.com
  • Als u al een huisarts in Leiden heeft, kunnen wij u helaas niet inschrijven!
  • U kunt zich niet bij meerdere praktijken tegelijk inschrijven!


New patients:

  • only in case of family expansion you can register via the registration form
  • or: you are a new citizen from Leiden and you live in zip code area 2311, 2312, 2313, 2315, 2316, 2317,2318, 2332, 2333 or 2334. You can use the registration form of our website www.huisartsboender.com
  • we can not register you if you have already a GP in Leiden!
  • You can not register with multiple practices!

Nieuwe arts in opleiding

Andrea Zandbergen-Spierenburg

Ik ben Andrea Zandbergen-Spierenburg, 31 jaar en huisarts in opleiding sinds 2021. Mijn studie geneeskunde heb ik gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarna ben ik aan de slag gegaan als arts-assistent interne geneeskunde in het Haaglanden Medisch Centrum gevolgd door de afdeling cardiologie en chirurgie in het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Hartstikke veel geleerd in het ziekenhuis, maar het huisartsenvak vind ik echt het allerleukste. Ik zit nu in mijn laatste jaar van de huisartsenopleiding dus u kunt mij tot medio juni 2024  tegenkomen in huisartsenpraktijk Boender.  

Groene Zorg

Groene zorg is gezonde zorg

We maken ons in de praktijk hard voor het leveren van goede zorg met tegelijkertijd zo min mogelijk schade aan het milieu. De klimaatcrisis wordt beschouwd als grootste bedreiging voor de gezondheid van deze eeuw. Gek genoeg draagt de zorg bij aan de klimaatcrisis en aan milieuvervuiling. Wist je bijvoorbeeld dat 7% van de CO2-uitstoot in Nederland wordt veroorzaakt door de zorg? Of dat diclofenac via de urine in het oppervlaktewater belandt en daar schade aanricht aan het hart en de nieren van onze vissen? 

We willen er dus voor zorgen dat ook wij met de praktijk niet onnodig broeikasgassen uitstoten of onnodig vervuiling veroorzaken. Dat doen we door samen met u te bespreken welke groene opties er zijn. Ook zetten we ons in voor zinnige zorg, en zijn we terughoudend met onderzoeken en behandelingen die uit onderzoek niet zinvol blijken te zijn. Dat levert een win-win-win op: gezonder, goedkoper, en groener!

Lees hier wat je zelf kunt doen om op een groene, gezonde manier van de zorg gebruik te maken. 

Wilt u meer weten? Dan horen we het graag.